MAINECOON


Naši mainecooni!

V nasi druzini so macke vedno zavzemale prav posebno mesto, zato smo se pred casom odlocili za nakup prve pasemske muce.

Po kar nekaj mesecih iskanja smo bili enotni, da zelimo pasmo mainecoon oz. ameriško divjo macko. Prvi je k nam prišel Auchentoshan's Jack Buffalo Bill, ki je na svet primjavkal 26. 2. 2005 v Aitragu v Nemciji v Mackarni Auchetoshan. Njegova mama mu je s pomocjo vzrediteljice gospe Petre Nagel, pomagala da se je razvil v krepkega mladicka, ki je prišel v Slovenijo ob koncu maja. Kmalu za tem smo zaceli hoditi na razstave, kjer so se uspehi vrstili eden za drugim in kmalu je osvojil naziv EUROPA CHAMPION. 

Jack se je lepo razvijal in je bil vesel naše družbe, vendar je vedno iskal macje prijatelje. Tako se je ponovno zacela naporna pot iskanja primerne samicke. Dobili smo samicko Waldemaine Beatrix, ki se je kotila v Hanovru v Nemciji. Mala navihanka, »cartljivka« in še kaj bi lahko dodali, je kaj kmalu osvojila naša srca. Še posebno pa Jackovega. Postala sta zelo dobra prijatelja, skupaj sta se igrala in živela srečno mačje življenje z kar nekaj mladički. Žal pa je leta 2013 naša Beja zaspala in odšla...

Kmalu smo dobili novo samičko Waldemaine Lady GaGa, prav tako iz Hanovra, iz iste mačkarne. Lady se je kotila 5. 3. 2012. K nam je prišla že kot odrasla dama in postala Jackova nova prijateljica. Lady je velika samička, z močnim karakterjem in odličnim rodovnikom.

 

Make your free website at Beep.com
 
The responsible person for the content of this web site is solely
the webmaster of this website, approachable via this form!